Misschien herkent u dit? Uw organisatie heeft een vacature. U zet een advertentie en er volgt een aantal sollicitatiegesprekken. De laatste gesprekken zijn met u.

Met een van de kandidaten klikt het goed en u raakt niet uitgepraat. U laat HR weten dat de ideale kandidaat gevonden is, de champagne gaat open, case closed. Althans, dat denkt u. De nieuwe medewerker gaat aan de gang. Het loopt fantastisch. U bent het in alles met elkaar eens. Maar toch begint er iets te wringen. Nieuwe initiatieven blijven uit. Hoe komt dit?

Het probleem zit ‘m erin dat u een kloon van uzelf hebt aangenomen. Uw tunnelvisie zat u in de weg. Dat is niet vreemd. Het is zelfs heel menselijk. Maar waar groeit een onderneming van? Precies: de interactie van zienswijzen, uitwisselen van ideeën, elkaar aanvullen. Niet voor niets hadden wijze koningen van weleer een hofnar naast zich. Degene die met een frisse, kritische kijk zaken aan de kaak durfde te stellen.

Een zekere diversiteit zorgt voor innovatie, voor stroom, voor groei. Om dat te verkrijgen is het zo prettig om iemand van buiten uw organisatie te hebben die met u meedenkt, misschien zelfs wel eens ‘tegen-denkt’ om zo die persoon te vinden die voor uw organisatie de aanvulling is op het team. Wij willen graag uw sparringpartner zijn met de kritische blik van buiten, zodat uw team kan groeien.